Het repareren van een cabrioKAP

Audi cabrio

Door verschillende oorzaken kan een kap kapot gaan. De meest voorkomende oorzaken zijn: vandalisme,slijtage,verkleuring,veroudering en aanrijdingschade.

Als u een nieuwe lap stof over een scheur laat naaien is dit vaak zonde van uw geld. De reparatie is dan optisch niet zo als het moet zijn maar ook vaak niet functioneel. Het kan lekkage veroorzaken en beschadigingen aan de isolatie en hemel als gevolg hebben. Daarnaast is de stof van uw kap vaak uniek en meestal niet mogelijk om de zelfde kleur en kwaliteit te vinden.

De innovatieve “smelt-maar-dicht” methode wordt wel eens toegepast bij PVC kappen. Toch is deze methode niet geschikt voor een gemiddeld gaatje. Alleen bij zeer kleine gaatjes van ongeveer 3 mm is deze methode geschikt.

Het naaien van een nieuwe baan in uw kap kost vaak meer tijd dan een hele nieuwe kap te monteren. Daarnaast loopt u het risico dat de kap bij de demontage verder uitscheurt omdat deze toch al ouder was dan gedacht.

Kortom de meeste alternatieve reparatiemethoden kunnen zelden op uw cabriokap worden toegepast. Doorgaans kunt u daarom het beste uw dak vervangen door een nieuwe cabriokap.

Reparatie cabrioletkap

Meer info nodig? Klik hier.

counter customisable